main slider's 1st image main slider's 2nd image main slider's 3rd image main slider's 4th image main slider's 5th image

2015-2016 1. Yarıyıl Olan İyi Şeyler

Lisans öğrencilerinden 1200 burs başvurusu alındı ve 751 öğrenci ile mülakat yapıldı. Mülakatlar sonucunda 445 yeni Yurt Bursu, 325 yeni Yemek 40 Öğün Bursu, 222 yeni Yemek 22 Öğün Bursu, 126 yeni Kitap Bursu verildi. 2015-2016 yılında Lisans'ta öğrenciler toplam 1253 Yurt Bursu, 692 Yemek 40 Öğün Bursu, 470 Yemek 22 Öğün Bursu'ndan yararlandı. Bir öğrenci aynı anda sadece bir Nakdi Burs alabilir ancak bir öğrenci aynı anda hem Nakdi hem Ayni burslardan yararlanabilir.

Aydın Doğan Vakfı'ndan 10 kız öğrenciye burs sağlandı.

Yüksek Lisans öğrencilerine ilk defa Yurt Bursu verildi.

BÜ Burs Ofisi Koordinatörlüğü, burs veren kurumlar ve üniversiteler arası Çalıştay’ın Aralık ayında yapılan 4. toplantısında “burs karşılığı çalışma yükümlülüğü” konusunu gündeme ek madde olarak koydurmuştur.

2014 - 2015’te Olan İyi Şeyler

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine Garanti Bankası'ndan 180.000 TL'lik şartlı burs tekrar sağlandı. Karsan Otomotiv A.Ş.'den, uluslararası değişim programına gidecek öğrencilere 15.000 TL'lik destek sağlandı. BÜ yurtlarında (Superdorm hariç) kalan 3050 civarı öğrenciye Ferdi Kaza Sigortası tekrar yapıldı. BÜ Lisans ve Lisansüstü Burs İç Yönetmeliği yeniden düzenlendi ve 4 Temmuz 2014’te Üniversite Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

TÜBİTAK Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda madalya alan öğrenciler ilk defa Üstün Başarı Bursu kapsamında burslarını almaya başladılar.

Sanat ya da spor konularına ilgi duyan öğrencilerin bu ilgilerini sürdürebilmeleri için ilk defa burs verildi.

BÜ Burs Ofisi Koordinatörlüğü, sahip olduğu donanım ve tecrübeler doğrultusunda Vehbi Koç Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Deloitte Eğitim Vakfı, ODTÜ, İTÜ, İÜ, YTÜ’ne danışmanlık hizmeti verdi.

BÜ Burs Ofisi Koordinatörlüğü, ’Mükerrer Burs’ konusunu gündeme getirerek, burs veren kurumlar ve üniversitelerarası başlatılan Çalıştay'ın 3. toplantısına 22 Mayıs’ta ev sahipliği yaptı.

BÜ Yaz Okulu Koordinatörlüğü’nun önerisi ile, Üniversite Yönetim Kurulu Yaz Okulu burslu öğrenci sayısının bir önceki yılın toplam Yaz Okulu öğrenci sayısının %10’u olması yönünde karar verdi. Böylece Yaz Okulu Bursu sayısı 430 oldu.

2013-2014’te Olan İyi Şeyler

Yurtlarda (Superdorm hariç) kalan tüm öğrencilere tekrar Ferdi Kaza Sigortası yapıldı.

Yaz Okulu Bursu sayısı 150'den 380'e çıkarıldı. TÜBİTAK uluslararası madalyalı öğrenciler, ilk defa bir üniversitede üstün başarılı öğrenciler kapsamında değerlendirildi ve Üstün Başarı Bursları'ndan yararlanmalarına karar verildi. Yurt bursları sayısı %24 arttırılarak 698'e çıkarıldı.

2012-2013'te Olan İyi Şeyler

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine Garanti Bankası'ndan 180.000 TL'lik şartlı burs sağlandı. Bursla ilgili bilgileri içeren 2500 broşür basıldı. Karsan Otomotiv A.Ş.'den, uluslararası değişim programına gidecek öğrencilere 15.000 TL'lik destek sağlandı. Yurtlarda (Süperdorm hariç) kalan tüm öğrencilere ilk defa Ferdi Kaza Sigortası yapıldı.  Türk Eğitim Vakfı'ndan, yeni 100 öğrenciye burs sağlandı.  Online burs başvuru sistemi, Bilgi İşlem Merkezi'nin desteğiyle öğrenciler için daha kullanışlı hale getirildi.

2014-2015'te Yaz Okulu burs kontenjanı, 430'a çıkarıldı!